top of page

IMPLANTAT

Takket være fremskritt innen odontologisk forskning kan vi idag tilby deg nye tannrøtter i titan som vokser fast i benet og blir til et stabilt grunnlag for tannerstatninger. 
Et implantat er laget av titan, og er formet som en skrue. 
Det fungerer som en stabil rot for den nye tannen. Til implantater kan man feste forskjellige tannerstatninger, som f.eks. kroner, broer eller proteser.

Hvor lang erfaring har man med implantater?
Siden midten av 60-tallet har man behandlet pasienter med implantater. På 1980 tallet ble det utviklet nye prinsipper for implantat-behandling.


I dag finnes det mennesker som har hatt sine implantater i over  30 år. 


Pga. forskning på impantatets overflate har man i dag svært gode resultater med implantatbehandling. Man regner med en vellykkethet på 96% - 98 % etter 10 år.

 

Når er implantat et alternativ?
Uansett om du mangler en, flere eller alle tennene, vil implantater være den eneste måten å få nye permanente tenner på. 


Når du mangler en tann: 
Da er en enkel krone festet til implantatet den beste måten å restaurere tyggefunksjon og estetikk. 
Dersom nabotennene er friske og uten fyllinger eller med svært små fyllinger, vil det være en fordel å unngå å slipe på disse. Les merNår du mangler flere tenner: 
Hvis du mangler flere tenner, kan man sette inn flere implantater. Deretter fester man en bro eller flere kroner på disse. 
Les mer


 

Når du mangler alle tennene: Det finnes da 2 alternativer. 

 

1. En hel bro

En hel bro er festet til flere implantater. Vanligvis 4, 5, eller 6. Broen sitter fast og kan bare fjernes av en tannlege.

2. En implantatforankret helprotese

Helprotesen er forbundet til 2 eller flere implantater, via ulike låsemekanismer(patentfester). 
Denne låsen gjør det lett for brukeren å ta protesen av og på.


Når protesen sitter på plass er den festet tett til implantatene, og det er ingen risiko for at den skal løsne ved bruk. Underkjeveprotese festet med 2 implantater dekkes nå av Helfo. Behandlingen blir da gratis for pasienten.

 

Vi er godkjent av Helfo for å gjøre dette arbeidet.
 


Hvilken implantatløsning passer best for deg?
Før all implantatbehandling gjør vi en grundig analyse av din generelle helse.
Sykdommer, medisinering, røyking etc. kan påvirke behandlingsresultatet. Derfor tar vi opp en grundig anamnese (
sykehistorie). 

Vi legger vekt på god tid til informasjon om eventuell behandling. Lokale forhold som type og mengde benvev, avstanden til bihulen i overkjeven og nervekanalen i underkjeven vurderes nøye. 

Som regel bruker vi flere forskjellige røntgenundersøkelser til denne vurderingen. Tannlegene på klinikken vurderer hver eneste pasient sammen, for å være sikker på at riktig behandling blir valgt. 

Uansett hvilken løsning som passer best for deg, skal du være sikker på at du kan smile, tygge og snakke uten å føle deg usikker på tennene dine! 


Pris på implantatbehandling: 

Prisen er avhengig av antall fiksturer (skruer) og tenner som skal erstattes.  Generelt kan sies at økende antall gir lavere stykkpris.

Noe implantatbehandling blir delvis dekket av Helfo. Det gjelder ved  ulykker, tenner tapt til periodontitt foran jeksler og underkjeveprotese festet med to implantater .

 

Ved meget kompliserte tilfeller samarbeider vi med spesialister i kirurgi/protetikk.

 

bottom of page