top of page

VISDOMSTENNER

BEHANDLING

Vi gjør alt vi kan for å bevare alle tennene - også visdomstennene. Men av og til har visdomstennene en beliggenhet som gjør at det blir betennelse i tannkjøttet rundt tannen. Det kan gi hevelse og være svært smertefullt. Andre årsaker til at de må fjernes kan være plassmangel eller feil posisjon. Det er også vanlig med hull i visdomstennene.

Vi har lang erfaring i fjerning av visdomstenner. Det er viktig at du skal ha minst mulig ubehag ved inngrepet.

 

Hvis du ønsker det bruker vi overflatebedøvelse før vi setter en vanlig bedøvelse,slik at du ikke kjenner stikket. Vi lar selvsagt bedøvelsen få god tid til å virke. Selve inngrepet går rimelig raskt og smertefritt, oftest under 30 minutter. Mer kompliserte visdomstenner kan ta noe lengre tid, men sjelden over 1 time.

 

Dessverre er det slik at det kan bli noe ettersmerter etter å ha fjernet  en visdomstann. For oss er det viktig at du blir best mulig informert om hvordan du skal forholde deg de første dagene etter inngrepet for at du skal få minst mulig ubehag.  Du vil få resept på et betennelsesdempende og smertestillende medikament. Vi anbefaler at du tar det i to-tre dager etter inngrepet. Eventuelle sting fjernes etter 1 uke.

 

Pris for fjerning av visdomstenner varierer med tid/vanskelighetsgrad. Generelt kan sies at dersom det kreves et kirurgisk inngrep, vil deler av kostnaden være en pliktmessig ytelse fra Helfo. Det betyr at vi sender regningen for ekstra kostnader direkte dit.

Enkelte pasienter finner det svært utfordrende å skulle få tenner fjernet. Vi tilbyr både forundersøkelser, samtale og premedikasjon dersom det skulle være påkrevet.

bottom of page